Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eindavond voor koorleden en vrienden

18 juli 18:00 22:00 CEST

De eindavond is uitsluitend voor koorleden en de vriendenkring leden uiteraard zijn de partners ook uitgenodigd.

De eindavond is al weer in zicht. Dit betekent dat we alweer een seizoen afsluiten, het lijkt nog maar een paar maanden geleden dat we naar de sterrenwacht Cosmos in Lattrop zijn geweest.
Voor dit jaar heeft de Activiteiten Commissie een ander educatief en gezellig uitje voorbereid. Maar in plaats van de oneindige ruimte boven ons, zoeken we het nu dichter bij de grond. We brengen die avond een bezoek aan Wijngaard Hof van Twente in Bentelo en zijn dan in de gelegenheid om wat meer te weten te komen over het maken, produceren en bottelen van wijn.

We worden rond 18.00 uur verwacht.

Na ontvangst kunnen we, onder leiding van een gids, in 2 of 3 groepen een rondje maken langs de wijnstokken. Vervolgens maken we kennis met de wijnmakerij. Deze is groter dan u zult verwachten voor zo’n kleine wijngaard. Er worden n.l. niet alleen de druiven van de eigen wijngaard verwerkt, maar ook van andere wijngaarden, tot ver in Duitsland toe. De druiven worden aangevoerd en hier tot wijn verwerkt. Er worden diverse soorten gemaakt: “champagne” achtige wijn, portwijn, witte en rode wijn. Vervolgens lopen we door de kelders waar die verschillende soorten wijnen worden opgeslagen.
Al met al belooft dit een verrassende en interessante rondleiding te worden, waarbij we ook de mogelijkheid krijgen om iets van dit moois te proeven. Na afloop staat er een buffet voor ons klaar. Deze wordt verzorgd door restaurant Spoolder in Bentelo.
We hopen natuurlijk op heel mooi weer. Op de wijngaard is een prachtig terras, waar we ook een leuk uitzicht over de wijngaard hebben. Maar uiteraard is er ook binnen een gezellige ruimte met veel glas, zodat er ook hier uitzicht is. Er is een bar waar diverse drankjes gekocht kunnen worden.
Een “eis” van de eigenaresse, Ilse Visscher, is dat we in de loop van de avond een lied ten gehore zullen brengen. Ze heeft zelf in het projectkoor van Hengelo Heroes meegezongen en wil ons graag nu een keer als mannenkoor horen. Een elektrische piano is beschikbaar.

We hebben de prijs van dit arrangement laag kunnen houden, mede dank zij een bijdrage van de vereniging én bij voldoende deelname. De kosten zullen max. € 17,50 p.p. zijn (excl. eigen consumpties).
Omdat deze prijs alleen geldt bij voldoende deelname willen we graag van te voren weten of er voldoende animo is.

Aanmelden kan tijdens de repetitie, maar ook per mail secretaris@khmk.nl

€17,50 Per persoon (exclusief eigen consumpties)

Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor

Bekijk de site van Organisator

Wijngaard Hof van Twente

Suetersweg 2a
Bentelo, Overijssel 7497 MZ Nederland
+ Google Maps
+31(0)547292785
Bekijk de site van Locatie
Herbert Nijkamp

Getrouwd met Ingrid, 2 (stief)zoons, en 2 kleinkinderen. Zing als bariton bij het KHM, bouw houten modelbouwschepen en onderhoud een aquarium. Ben werkzaam als Senior Software tester bij Voortman Steel Machinery in Rijssen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
1
Vraag hier direct om meer informatie
Scan de code
KHMchat
Hallo 👋
Kan ik je verder helpen?
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram