Dirigent

Dirigent

J

Jacco Camphens (1969) studeerde Koordirectie en Schoolmuziek.

Het dirigeren van kamer- en oratoriumkoren kwam al tijdens zijn studie op zijn pad.

Lesgeven aan pubers in het Voorgezet Onderwijs als docent muziek, het aanbieden en verzorgen van coachingstrajecten voor beginnende en gevorderde dirigenten en zijn werk als dirigent vormen de basis van zijn praktijk als musicus.

Camphens dirigeerde ruim 24 jaar Toonkunstkoor Enschede, richtte zijn eigen projectkoor Camena op, dirigeert regelmatig grote projecten zoals de Passiespelen die om de 4 jaar in Herme (Overijssel) worden gehouden en is alweer 15 jaar succesvol dirigent van het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor.

Hij dirigeert daarnaast sinds begin 2010 met veel plezier COV Hosanna in Rijssen, een koor dat zich de laatste jaren heeft mogen verheugen op een grote aanwas van jonge leden; met orkest en vele solisten voerden ze al vele werken uit zoals de Johannes Passion van Bach, het Lobgesang van Mendelssohn, het Te Deum van Dvorak, de Messiah van Handel en de Petite Messe van Rossini.

Ook dirigeert hij sinds juni 2022 Toonkunstkoor Emmen en ontdekt hij, met de zangers, bekende en onbekende van Sine Nomine en a cappella werken uit de renaissance.

Meer informatie is te vinden op www.jaccocamphens.nl

Chat openen
1
Vraag hier direct om meer informatie
Scan de code
KHMchat
Hallo 👋
Kan ik je verder helpen?
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram